Stagemarkt vernieuwd!

De nieuwe versie van Stagemarkt is live!

Met de livegang betekent het dat er wellicht lesmateriaal in de studieloopbaanbegeleiding  moet worden aangepast. Ben daar alert op, dit kost tijd, en na de meivakantie wordt door docenten en studenten weer veel gebruik gemaakt van Stagemarkt. In de bijlage de aangepaste Lesbrief en ook is er een presentatie gemaakt over de grootste veranderingen van Stagemarkt.

 

Lees hier over de verbeteringen in het vernieuwde Stagemarkt.nl:

 

SBB verbetert Stagemarkt.nl voor mbo-studenten die stage of leerbaan zoeken

 

Vanavond gaat de nieuwste versie van Stagemarkt.nl live: dé website voor elke jonge student die een stage (bol) of leerbaan (bbl) zoekt in het mbo. Dankzij een aantal veranderingen vindt de student nog beter een erkend leerbedrijf dat bij hem of haar past.

 

Stagemarkt.nl is de website van SBB waar alle stages en leerbanen van erkende leerbedrijven voor mbo-studenten te vinden zijn. Jaarlijks zoeken ruim 1 miljoen mbo-studenten een stage of leerbaan via Stagemarkt.nl. Bovendien vinden ze er tips voor het solliciteren.

 

Groot aantal verbeteringen

Op veel punten is Stagemarkt.nl verbeterd:

  • Het nieuwe Stagemarkt.nl werkt meer dan voorheen als een vacaturesite. Zo kan de student filters gebruiken om specifieker te zoeken.
  • Via het tabblad ‘Stages en leerbanen’ vindt de student in één oogopslag de beschikbare plekken voor zijn of haar opleiding.
  • Via het tabblad ‘Leerbedrijf register’ vindt de student alle bedrijven die erkend zijn. Ook bedrijven die aangeven géén beschikbare stages of leerbanen hebben.
  • Op de homepage staat een aantal stages en leerbanen in de schijnwerpers. Elk erkend leerbedrijf dat via MijnSBB een stage of leerbaan met een foto plaatst, maakt hier kans op.
  • Lukt het de student niet om een stage of leerbaan te vinden, dan kan hij of zij chatten met de Servicedesk van SBB.
  • Bij de bedrijfsgegevens van een erkend leerbedrijf vindt de student alle erkenningen, meer informatie over het bedrijf en de contactpersonen.

 

Stagemarkt-app

Stagemarkt.nl is ook beschikbaar als gratis app voor Android en iPhone.

 

Leerbanenmarkt.nl voor volwassenen

Naast Stagemarkt.nl onderhoudt SBB de website Leerbanenmarkt.nl. Waar Stagemarkt.nl zich voornamelijk richt op jongeren, is Leerbanenmarkt.nl bedoeld voor volwassenen die een leerbaan zoeken. Naast het aanbod van alle leerbanen vindt de volwassene er veel gestelde vragen over werken en leren, nieuwsberichten over kansrijke leerbanen en informatie over studiekosten en vergoedingen.