Terugblik op een traject duurzame inzetbaarheid
Van Keulen Techniek is een ervaren vakspecialist voor ieder technisch installatievraagstuk, inspecties én onderhoud. Klein of groot, eenvoudig of ingewikkeld, particulier of bedrijf, zij zijn betrokken bij elk project. Zij vinden het namelijk veel leuker om te luisteren en buiten de kaders te denken dan alleen maar advies te geven. Bovendien zorgen zij ervoor dat de installatie tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Dat is waar zij het verschil in willen maken. Het verschil zit in de details! Zij zijn opgericht in 2010 en gevestigd in Schijndel.
Frank Broeren van Van Keulen Techniek heeft eind vorig jaar de DI-scan Duurzame Inzetbaarheid ingevuld. Van Keulen Techniek heeft dit onderwerp getriggerd om deel te nemen aan het project. Goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel nu en de toekomst zijn cruciaal voor een optimale dienstverlening aan de klanten. Er zijn groeiambities hetgeen hand in hand zal gaan met aandacht voor structuur, optimale werkprocessen en verankering van de juiste kennis, kunde en gedrag van alle medewerkers. Henk Schoenmakers van de Stichting Personeel en Organisatie Technisch Installatiebedrijf, één van onze adviseurs, ging samen aan de slag met Van Keulen Techniek.
De DI-scan geeft aan waar aandachtspunten voor duurzame inzetbaarheid liggen voor de individuele medewerker, voor het team en op bedrijfsniveau. Op basis van deze bevindingen en de intake is een plan van aanpak gemaakt en zijn we samen aan de slag gegaan.
Met betrekking tot de persoonlijke ontwikkeling hebben we een kennismatrix opgesteld van de praktisch, benodigde kennis en kunde gericht op huidige en toekomstige werkzaamheden. Frank en Henk richtten deze kennismatrix in op basis van huidige dienstverlening en mogelijk kansen/innovaties (hiernaast een deel van de kennismatrix). Hierbij heeft iedere medewerker zich een spiegel voorgehouden en bewust na moeten denken over “wat ken en kan ik” en “wat wil ik nog meer kennen en kunnen”. Dit totaalbeeld van wat “in huis is” is afgezet tegen wat er nodig is. In aansluiting daarop hebben we individuele ontwikkelgesprekken gehouden. Hieruit volgden gerichte ontwikkelacties die tijdens het jaarlijks persoonlijk functioneringsgesprek worden besproken op te nemen actie(s) waarbij het eigenaarschap bij de medewerker ligt.
Met betrekking tot samenwerking binnen het team en de optimale bedrage aan het succes van het bedrijf is dit interactief samen met het personeel opgepakt. We hebben daarbij uiteraard de RIVM-maatregelen in kader van COVID-19 in acht genomen. We zijn met alle medewerkers gaan inventariseren wat er in het dagelijks werkproces van de buitendienst/binnendienst goed gaat en wat beter moet.
Het dagelijks werkproces was op maat voor Van Keulen Techniek gemaakt zodat iedereen daarbinnen zijn werk herkent. Na de inventarisatie zijn we in 2 groepjes oplossingen gaan benoemen voor de mogelijke verbeteringen. Daaruit volgden concrete afspraken. Samenwerking, hun persoonlijke bijdrage en continue verbeteren staan hierbij centraal hetgeen nog meer effectiviteit en efficiency in het werk leidt alsmede tot nog meer werkplezier en betrokkenheid. Ook worden betrokkenheid en eigenaarschap benadrukt en wat zij aan het succes van het bedrijf kunnen bijdragen.
We kijken terug op een leuk en leerzaam traject. Op een nog af te stemmen tijdstip evalueren we wat de verbeteracties de medewerkers hebben gebracht en uiteraard de toegevoegde waarde als totaal voor Van Keulen Techniek.
Duurzame inzetbaarheid(sscan) voor werkgevers
Hoe scoort jouw bedrijf momenteel op het gebied van duurzame inzetbaarheid in vergelijking met soortgelijke bedrijven? Door onder meer te investeren in gezondheid en opleidingen van medewerkers en samen successen te vieren, verhogen we het werkplezier en de productiviteit en brengen we het ziekteverzuim omlaag.
Download hier de flyer met meer informatie over de aanpak gericht op duurzame inzetbaarheid. En hier kun je direct naar de scan.
Terugblik op een traject duurzame inzetbaarheid - Noordoost Brabant Werkt