Wist je dat alle medewerkers van Regina Coeli (ook payrollers en zzp-ers), die uit Noordoost Brabant komen zich kunnen aanmelden voor een gratis ontwikkeladvies- of loopbaangesprek?

 

Dat doe je op het platform ‘Wijzer in je werk’, dat gefaciliteerd wordt door het Leerwerkloket.

Eind vorig jaar stond er een oproep op intranet en ik heb me toen uit nieuwsgierigheid meteen ingeschreven. Hoe zou zo’n gesprek verlopen? Is het contact met een coach erg zakelijk of eerder persoonlijk? Welke vragen zou een carrière-expert gaan stellen? Zelf had ik natuurlijk ook vragen. Die gingen bij mij niet direct over werkgeluk of de juiste balans tussen werk en privé, maar wel over mijn drijfveren en behoefte aan groei.

 

Het videogesprek vond begin december plaats met Mara Theijssen. Nadat ik haar kort iets vertelde over mijn werk bij Regina Coeli en andere kleine opdrachtgevers, hebben we het gehad over voor mij belangrijke doelen. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld een voltijd masterstudie Interculturele Communicatie afgerond en ook nu studeer ik veel online en volg verschillende cursussen die te maken hebben met blended learning in het talenonderwijs, online didactiek, les- en materiaalontwerp en leiderschap in het onderwijs. Wat wil en kan ik met deze kennis?

 

Uiteindelijk kwam het neer op een inspirerend ontwikkeladvies waarin ik heb geleerd dat ik mijn ambities het beste ‘gewoon’ bespreekbaar kan maken zodat ik me kan blijven ontwikkelen. Als mensen niet weten van mijn drijfveren, kunnen ze me ook niet verder adviseren. Natuurlijk is dat weinig nieuws, maar de sessie heeft voor mij toch veel belangrijks belicht.

 

Misschien is het ook iets voor jou? Ga dan naar https://wijzerinjewerk.nl/